Om oss
Alpina etablerades 1994. Under vintern 2009/2010 renoverades restaurangen till en trivsam estetisk helhet med modern interiör i varma färger. När vi öppnade nya Restaurang & Pizzeria Alpina under 2010 ville vi skapa en ny mötesplats och en ny typ av restaurang som kombinerade bra mat, möten och en avslappnad stämning.
Vi ville erbjuda en restaurang med bar för okomplicerade måltider med vänner, familj, kollegor eller kunder men också för de gånger då Du vill äta ensam. Här kan Du ta något enkelt och snabbt eller tillbringa hela kvällen med att äta middag, umgås, ta en drink och titta på skön TV-underhållning.
Nya Restaurang & Pizzeria Alpina har totalt 215 matplatser fördelade på en stor och öppen matsal (106 platser), en uteservering (104 platser) och en bar (5 barstolar). Lunch serveras måndag till fredag och middag (à la carte) måndag till söndag. En helgmeny serveras också varje lördag till söndag.
Matmässigt är ledorden för Restaurang & Pizzeria Alpina: Hög kvalité, tradition och värme. Vi har även glutenfria pizzabottnar, nöt- och kycklingkebab! Vi sätter alltid kunden i fokus och strävar efter 100 procent nöjda kunder!
Alexander och Isa Mourad med personal hälsar er varmt välkommna till Alpina!
Alpina har tilldelats årets gasell två år i rad och år 2014 fick blev vi även Årets Superföretag!
Vecka 8
Måndag
Baconlindad lunchkorv med gurkmajonäs, friterade lökringar & hemlagat mos.
Husets kålpudding med gräddsås, rårörda lingon & kokt potatis.
Spagetti med strimlad kyckling i krämig gräddsås, chili, bacon & riven parmesan.
Tisdag
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis.
Stekt fläsk med hemlagade raggmunkar & lingon.
Oxjärpar med gräddsky, rårörda lingon, pressgurka & kokt alt brynt potatis.
Onsdag
Gårdsmärkt svensk kycklingfilé fylld med västerbottensost, spenat & schalottenlök serveras kycklingsky, napolitansk mixsallad, basilikacrème & örtbakad potatis.
Jägargryta med färska grönsaker & kokt potatis alt ångkokt basmati ris.
Pasta penne tricalore Ala Vodka (tärnat rökt sidfläsk i gräddig sås med tomat & vodka samt riven parmesan).
Torsdag
Grillad laxfjäril med kall romsås, grillad grön sparris & dillkokt potatis.
Husets pannbiff med öl bräserad lök, sky, rostad blomkål, caprismajonnäs & potatispuré.
Fredag
Rödvinsbräserad flankstek från lokala gårdar med chimicurri, senaps crème, frisésallad & friterad potatis.
Pasta penne tricalore Ala Vodka (tärnat rökt sidfläsk i gräddig sås med tomat & vodka samt riven parmesan).