Skip links

Main navigation

Helgmeny

Lördag - Söndag • Fram till kl.17 • Salladsbuffé, smör, bröd, dryck kaffe med kaka ingår

Grillad Svensk Entrecote med rödvinssky, vitlökssmör, machesallad & råstekt potatis.

Morgondagens lunch

Måndag - Fredag • 11 - 15 • Salladsbuffé, smör, bröd, dryck kaffe med kaka ingår

Strimlad fläskfilé i konjaksås, färska grönsaker & ångkokt basmati ris alt kokt potatis.

Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg & rödbetor.

Pasta Alpina (strimlad biff i krämig gräddsås, färska grönsaker, riven parmesan & tagliatelle).

Hela veckans lunch

Om oss

Alpina etablerades 1994. Under vintern 2009/2010 renoverades restaurangen till en trivsam estetisk helhet med modern interiör i varma färger. När vi öppnade nya Restaurang & Pizzeria Alpina under 2010 ville vi skapa en ny mötesplats och en ny typ av restaurang som kombinerade bra mat, möten och en avslappnad stämning.

Vi ville erbjuda en restaurang med bar för okomplicerade måltider med vänner, familj, kollegor eller kunder men också för de gånger då Du vill äta ensam. Här kan Du ta något enkelt och snabbt eller tillbringa hela kvällen med att äta middag, umgås, ta en drink och titta på skön TV-underhållning.

Nya Restaurang & Pizzeria Alpina har totalt 215 matplatser fördelade på en stor och öppen matsal (106 platser), en uteservering (104 platser) och en bar (5 barstolar). Lunch serveras måndag till fredag och middag (à la carte) måndag till söndag. En helgmeny serveras också varje lördag till söndag.

Matmässigt är ledorden för Restaurang & Pizzeria Alpina: Hög kvalité, tradition och värme. Vi har även glutenfria pizzabottnar, nöt- och kycklingkebab! Vi sätter alltid kunden i fokus och strävar efter 100 procent nöjda kunder!

Alexander och Isa Mourad med personal hälsar er varmt välkommna till Alpina!
Alpina har tilldelats årets gasell två år i rad och år 2014 fick blev vi även Årets Superföretag!

 

Vecka 50

Måndag

Spagetti med strimlad biff, svamp, grädde smaksatt med tryffel, rucola & riven parmesan.

Korv stroganoff med ångkokt ris.

Dansk skomakarlåda (fläsknoisette, rödvinssås med knaperstekt bacon & syltlök, persiljesmör & hemlagat mos).

Tisdag

Stekt fläsk med löksås & kokt potatis

Stekt fläsk med hemlagad raggmunk & lingon

Grillad svensk kycklingfilé med potatisgratäng, dragonssås & napolitansk mixsallad.

Onsdag

Strimlad fläskfilé i konjaksås, färska grönsaker & ångkokt basmati ris alt kokt potatis.

Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg & rödbetor.

Pasta Alpina (strimlad biff i krämig gräddsås, färska grönsaker, riven parmesan & tagliatelle).

Torsdag

Stekt panerad asiatisk sjötungafilé med skagenröra, gröna ärtor & kokt potatis.

Kantarellfylld köttfärslimpa med gräddsås, lingon & kokt potatis.

Fredag

Grillmix Ala Alpina (fläskfilé, kyckling, chorizo, råstekt potatis & metaxasås).

Pasta Alpina (strimlad biff i krämig gräddsås, färska grönsaker, riven parmesan & tagliatelle).

I dagens lunch finns det alltid dessa alternativ:

Kebab

Kebabtallrik, kebab i pitabröd, kebabrulle.

Pizzor

Nr 1 - 40

Sallader

Ost & skink, Amerikansk, Tonfisk, Räk, Vegetarisk, Kebab, Kyckling, Grekisk, Italiensk.

Veckans fisk

Panerad spättafilé med remouladsås & kokt potatis.

Salladsbar

Välj 5 valfri av 30 ingredienser. I alla sallader ingår: Isbergssallad, tomat, gurka & valfri dressing.